Par recepti paldies Rutai – viņa ar to mani cienāja, kad ciemojos Burkānciemā, un es jau nākošajā vakarā pēc atgriešanās mājās to uztaisīju. Noteikti varat ņemt arī “parastu” fetu, bet pie Rutas un Stefena var nopirkt lielāku gabalu, ko viegli piegriezt atbilstoši trauka izmēram.
Vielas:
krietns gabals fetas siera
mazi (nepārauguši) kabači vai cukīni
saldais pipars
sīpols
tomāti
ķiploka daiva
bazilika lapas
sāls, pipari, olīveļļa
pēc patikas var pievienot citas lietas – es šoreiz virs cukīni ieklāju saplucinātu lapu kāpostu (to, kas keils) un domāju, ka nākotnē pielikšu klāt arī čili un/vai varbūt kādu anšovu
Gatavot:
Cepamtrauku iesmērē ar olīveļļu, tur lieka kārtās: kabaci vai cukīni, sagrieztu ap 1 cm biezās ripās un apkaisītu ar sāli, gabalos sagrieztu piparu, tad sīpola ripas, tad nepilna cm biezuma fetas siera šķēles, visubeidzot biezās šķēlēs sagrieztus lielus tomātus vai uz pusēm pārgrieztus ķirštomātiņus un bazilika lapas. Pa vidu iestumj rupjos gabalos sadalītu ķiploka daivu. Tomātus arī pārkaisa ar sāli un pipariem, visu apslaka ar nedaudz olīveļļas.
Pārklāj ar cepampapīra “segu” – loksni cepampapīra saburza kamolā, samitrina ūdenī galīgi slapju, nospiež, izpurina un uzklāj virsū traukam. Apmēram tā:
Cep 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī 45 minūtes. Pasniedz vienu pašu vai kopā ar rīsiem, makaroniem, lēcām vai ko citu, kas jums liekas piemērots.
Labdien, Krista! Paldies par recepti.
Vakar izmēģināju recepti. Bija ļoti garšīgi, bet rezultāts vairāk atgādināja sautētos dārzeņus ar sieru nevis sacepumu. Dārzeņi cepoties izdalīja sulu un rezultāts sanāca gana šķidrs. Arī fetas siers palika gabalos. Vai tā ir jābūt vai darīju kaut ko nepareizi?
Sveika, Tev taisnība – tas ir vairāk kā sautējums, un šķidrums ir neizbēgama lieta – to var uzslaucīt ar maizi. Fetas siers paliek gabalos, tas ir OK 🙂
Kāpēc cepamparīrs tā jasaburza?
Tā vieglāk samitrināt, turklāt pēcāk tas ūdens jāižzmiedz laukā. Rezultātā dabū mitru, saburzītu papīru, ar ko ko ērti pārklāt cepamtrauku