Gailenes ir manas mīļākās sēnes! Es mērcei nelieku klāt žāvētu gaļu, bet gan baltvīnu vai vermutu.
Vielas:
Gailenes (to daudzumu izlemjiet paši, atkarīgs no ēdāju skaita un cik dāsni vēlaties ar mērci laistīties)
Liels sīpols
Apmēram vīna glāze baltvīna
Apmēram 150 ml salda krējuma
Sviests, olīveļļa cepšanai
Sāls un pipari pēc garšas
Gatavot:
Gailenes notīra (es cenšos pirkt sausas sēnītes, kas nav jāmazgā, bet ko var labi notīrīt ar pīrāgu smērējamo otu), sagriež vai saplucina palielos gabalos. Sīpolu sakapā un sviestā un olīveļļā sasautē mīkstu. Pievieno sēnes un cep, līdz tās viegli brūnganas un lielais vairums sēņu šķidruma iztvaikojis. Pielej vīnu un uz vidēji lielas uguns drusku pakarsē, lai izgaro alkohols, atstājot garšu. Pielej saldo krējumu, uzkarsē, pieliek sāli un piparus, samaisa un gatavs! Padod ar vārītiem kartupeļiem.
ak dievs, cik apetītelīgi izskatās 🙂 paldies!
es laikam pamēģināšu ar šeriju.
paldies, Krista, par šo recepti – ar vīnu gailenes parastās garšo pavisam citādi kā ierasts – tāda izsmalcināti franciska garša 🙂
kā ieraudzīju, tā sagribēju … laikam ēdu ar acīm.
Saki, lūdzu, vai pēc šīs receptes var gatavot arī mērci no baravikām?
Brīnišķīga mērce, un ar jaunajiem kartupeļiem – ideāla!