Šādi pasniegt salātus ir stilīgi, gardi, grilsezonai piemēroti un veiklāk, nekā plucināt pa lapiņai un tad maisīt bļodā kopā ar mērci un citām sastāvdaļām. Pagājšvasar man līdzīgu versiju par Cēzaru pasniedza Ingmārs Ladigs – viņš gan salātu mērci lika virsū pirms cepšanas, bet man labāk patīk to darīt jau apgrillētiem salātiem.
Vielas:
katram ēdājam pa pusei stingras, nelielas romiešu salātgalviņas
olīveļļa apslacīšanai
Cēzara mērces sastāvdaļas un gatavošanu variet izlasīt šeit
Gatavot:
Salātgalviņai noņem ārējās savītušās vai bojātās lapas un uzmanīgi noskalo tā, lai lapas neatdalās no pamatnes. Nosusina, pārgriež gareniski uz pusēm un no griezuma puses drusku apslaka ar olīveļļu.
Liek uz vidēji karsta grila ar pārgriezto pusi uz leju un apcep no abām pusēm tā, lai savīst, bet nesadeg – kopā vidēji 4 minūtes. Liek šķīvjos vai uz servējamā trauka ar pārgriezto pusi uz augšu un to apslaka ar mērci (bildē mērce izpaliek, man liekās svarīgāk, lai jūs redzētu, kā izskatās gatavā salātgalviņa). Ēd, griežot ar nazi un dakšiņu.
PS grilēt var arī citus stingrus salātus, piemēram sarkanos radicchio, ko griež uz pusēm vai daivās, ja salātgalva liela
PPS bildē redzamos salātus grilēja mans vīrs Romāns – paldies, bija ļoti garšīgi 🙂
Paldies! Krista, Jusu receptes musmajas iet uz urra. Shodien Romieshu salati topa, ari pildita paprika garshiga. Tik es vel vistas galu pievienoju…:)