Skābi gurķi u.c. ielu ēdiens Japānā
Apr 20, 2010 | Pārdomas |
Japānā var labi un lēti paēst, dienas gaitā knakstoties ar dažnedažādiem gardumiem, ko piedāvā ielu pārdevēji. Lūk īss ieskats no dažādām vietām, sākot ar Kioto un beidzot ar Mijadžimas salu!
Rīsu klimpiņas, iekrāsotas ar zaļo tēju, ļoti eleganti pasniegtas tieši ielas malā
Cepts kartupelis, sagriezts plānā spirālē un uzdurts uz kociņa
Skābi gurķi stikla kubulā, arī gareniski uzdurti uz kociņiem
Uz oglēm grilēta zaļās tējas iekrāsota rīsu mīklas pika ar saldo Azuki pupiņu pildījumu
Top "takojaki" - veidnē ceptas mīklas klimpiņas, pildītas ar astoņkāju gabaliņiem un sieru, mmmm
Pēc naksnīgas ķiršu ziedu vērošanas pils parkā īstā manta ir silta zupiņa ar udon nūdelēm un saceptu tofu virsū
Krāsnī cepti saldie kartupeļi, kas pildīti ar kartupeļu masu, sajauktu ar olām, sviestu un krējumu
Milzu austeres, tikko no jūras, grilētas savos vākos, bez nekādām piedevām
Zaļās tējas saldējums Filozofu takas malā Kioto 🙂
Lieliskas bildes! Kas no ta visa garso vislabak?
skaisti, skaisti!! man ari gribas. tagad pilnigi saku domat, ka varetu Japana ari neslepot…;-)
slēpot gan nav vērts uz šejieni braukt, maz trases, un tikdaudz cita, ko te redzēt/darīt!
Japānā ēdiens ir fantastisks! Ēdiens ļoti dažāds, svaigs, viegls un sajūta, ka esi paēdis, bet vienlaikus ir viegli, bez smaguma sajūtas, ir vienreizēja. Mani visvairāk pārsteidza zaļās tējas šokolāde.:)It īpaši kā Japāņu zaļās tējas ar rīsa graudiņiem cienītājai, ko draugs, kas bieži brauc uz Japānu , ved regulāri.šodien gatavoju Wakame salātus, ļoti garšīgi, katram iesaku eksperimentēt ar Japānas virtuvi – ne velti tā ir viena no veselīgākajām!
Pilnīgi neticami.