Jērburgeri

Jūl 3, 2010 | Gaļa, Receptes | 3 comments

Ziemeļāfrikas kebabu iedvesmota recepte – cepiet kotletes uz pannas vai burgerus uz grila!

Vielas:

600 ga maltas jērgaļas, vai kopā ar liellopa gaļu (es nopirku RIMI no skata svaigu un labu fasētu malto gaļu, kur 25% bija jērs, pārējais – liellops. nebiju vīlusies)
1 neliels smalki sakapāts sīpols
2 ķiploka daivas
1 tējkarote kaltētu čili pārslu ar visām sēkliņām, vai 1 svaigs čili pipars, sakapāts
neliela buntīte svaigas kinzas
1 tējkarote kumina (Romas ķimenes)
naža gals maltu melno piparu
nepilna tējkarote rupjā sāls

Gatavot:

Miezerī saberž ķiploku, sāli, piparus, čili un kuminu. Kinzu smalki sakapā (lapas kopā ar kātiem). Visas sastāvdaļas sajauc bļodā, labi samīca un veido plakanus burgerus/kotletes un cep attiecīgi uz grila vai pannas.

3 komentāru

  1. andris

    KLUSĀ DABA AR SVIESTU.RAKSTS LABS,IT SEVIŠĶI VIETA PAR KARBONĀDĒM!(franču)!Šādu karbonādi iemācīju cept BIKSTOS kur es bieži ēdu pusdienas braucot uz RĪGU vai no Rīgas!Runa iet par rīvmaizē cepto!Sākumā teicu ka nevaru ēst olas,vai nevar tikai apviļāt rīvmaizē un tā lita aizgājavienas nedēļas laikā!tagat var dabūt ēdienu kurš saucas CEPTA KARBONĀDE RĪVMAIZĒ AR ĶIPLOKU MĒRCI!

  2. Inese

    Sveika! Saki vai kinzu arī vajag smalki sakapāt un pielikt jēra masai?

  3. Krista>Inesei

    Jā, ar visiem kātiem! Izlabošu receptē, steigā rakstot neesmu to atsevišķi pieminējusi.

Submit a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂