Kartupeļu biezenis ir vērtība pati par sevi, bet pētersīļu saknes tam ir svinīgs un cieņpilns papildinājums.
Vielas:
kartupeļi un pēteresīļu saknes, aptuvenās attiecībās 2/3 un 1/3
piens
sviests
sāls
Gatavot:
Kartupeļus un pētersīļu saknes nomizo un sagriež apmēram vienādos gabalos. Liek katlā un vāra, kamēr mīksti – apmēram 15 minūtes, uz vārīšanas beigām piešaujot sāli. Sastampā un samaisa ar uzkarsētu pienu un sviestu tādās attiecībās, kādās jums patīk – ja labāk pie sirds iet šķidrāka putra, tad lejiet vairāk piena, ja ne, tad mazāk. Sviestu lai katrs lieka pēc savas sirdsapziņas. Piekoriģē sāli un gatavs!
Vēl viena versija par kartupeļu biezputru, ko esmu ļoti iecienījusi, ir pēc kartupeļu nokāšanas tos sastampāt kopā ar sauju jauno spinātu lapiņu (tādu, ko veikalos pārdod plastmasas maisos un sauc par Baby Spinach). Varbūt nav ļoti svinīgi, toties garšīgi un veselīgi:
0 Comments