Mīļie gardēži – šodien BEIDZOT atklāju savu kulināro blogu, ko esmu lolojusi kopš vasaras!
Kas te būs: sadaļā Pārdomas regulārie ieraksti, t.i. kulināras dabas piedzīvojumi tuvu un tālu. Te ieliku arī atjaunotas versijas dažām savām mīļākājām gardēžu slejām, kas kādreiz publicētas “Dienā” – tās papildinātas ar jaunu informāciju, bildēm un saitēm.
Sadaļā Receptes rodamas receptes. To avoti ir visdažādākie, kas arī atbilstoši pieminēti. Vai tad es grasos pārpublicēt svešu autoru receptes, jūs varbūt jautāsiet? Nē – jo visas receptes ir dažādās pakāpēs modificētas ar mērķi tās maksimāli vienkāršot un piemērot darbīgam un aktīvam dzīvesveidam. Šajā ziņā es cenšos tālāk attīstīt Džeimija Olivera pieeju par sarežģītu recepšu “izģērbšanu” līdz saprotamiem pamatiem, ko cilvēks, kas nav pavārs, var ar vienkāršiem instrumentiem veikli salikt kopā savā virtuvē. Šeit publicēšu gan veiksmīgākās receptes no savas pirmās samizdata pavārgrāmatas, gan laika gaitā papildināšu ar jaunām. Apsolos ieviest arī tematisku dalījumu, lai receptēs vieglāk orientēties.
Maza piezīme par recepšu formātu: tam iedvesmas avots ir manas Kandavas omītes ar roku rakstītās kulinārās piezīmes, kuras mamma man pirms pāris gadiem svinīgi nodeva glabāšanā. Tajās izvēlētos terminus “Vielas” (sastāvdaļas) un “Gatavot” (gatavot) ar prieku esmu izmantojusi arī savās receptēs. Lūk, ieskats omītes mantojumā:
Sadaļā Vielas likšu aprakstus par dažādām, galvenokārt mūsu platuma grādos mazāk pazīstamām ēdamlietām, un kā tās lietot.
Sadaļā Iedvesmas avoti plānoju aprakstīt savas Biežāk Lietotās Pavārgrāmatas un citus avotus, kuros regulāri izmantoju. To vēl neesmu paspējusi, lūdzu piedodiet!
Krista ir īss mans kulinārais CV.
Ja būs pieprasījums, izveidošu arī sadaļu Padomi, kur dalīšos pieredzē par pavisam praktiskām lietām un viltīgiem īsceļiem, ko laika gaitā esmu atklājusi.
Ceru, ka jums būs interesanti un varbūt arī noderīgi, un ļoti priecāšos par ieteikumiem un atsauksmēm!
Nu, supper! Tā tev ir labākā dāvana pašai sev un Taviem draugiem Tavā dzimšanas dieniņā 🙂
Dubultsveiciens:)
Superiigi!!!
Lai veicas un ar nepacietiibu gaidiishu katru naakamo ierakstu, jo iipashi vegjetaaro Aazijas virtuvi 🙂
Paldies!
Paldies par atbalstu, ņemšu vērā pieprasījumu, un uzkūdīšu arī māsu (kas dzīvo Āzijā) dot savu pienesumu tieši par Tevi interesējošo tēmu!
Hmm, skatos, ka šādi blogi pēc filmas Julie&Julia iznākšanas raujas no zemes laukā kā sēnes pēc lietus 🙂
Krista, sveicu no sirds! Dubultīgi! 🙂 Noteikti būšu te biežs viesis un centīšos pārvarēt slinkumu un dot arī kādu pievienoto vērtību no savas puses :))
Elīna, Kristas gardēdisms, kā arī rakstīšanas talants ir plaši pazīstams jau kopš laikiem seniem jo seniem pirms minētās filmas iznākšanas, un šī bloga kvalitāte visticamāk būs tā, kas Kristas blogu pozitīvi atšķirs no “sēnēm pēc lietus” 🙂
Man liekas, tas ir baigi forši, ka cilvēki aizraujas ar gatavošanu un dalās savā priekā par to – jo vairāk, jo labāk 🙂 Un prieks, ka ir filmas, kas to iedvesmo. Savu blogu gan tapināju jau krietni agrāk un receptes esmu vākusi vairāk kā 5 gadus.
Piekrītu tētim, ka Tu esi sev un arī mums ar tēti savā dzimšanas dienā pasniegusi īstu dāvanu! Man vienmēr ir paticis Tavs rakstīšanas stils un liekas, ka tas joprojām ir gan tas pats, ko var atpazīt, gan kļūst vēl foršāks.
Bet par to gatavošanu – man laikam vajag vēl vienu dzīvi, lai kļūtu par tādu pavārmeistaru!
Tā turpināt!
Paldies, Krista!
Pastēte Tev tiešām sanāk brīnišķīga, tāpat kā arī vēl daudz kas cits ( piem. paprika:))
Šis ir pirmais rakstu gabals no jaunā datora:)
Daudz laimes!
Jauka dzimšanas diena:)