Ja laimējas nopirkt labus mango, šis ir lielisks veids, kā tos izmantot! Receptei iedvesmojos no melleņu-laimu-kokosa saldējuma, jo mango ar kokospienu lieliski sader kopā.
Vielas (apmēram litram saldējuma):
3 laimi vai 2 citroni
200 g cukura (var ņemt gaišbrūno vai balto)
1 liels, mīksts mango (ap 300 g mango “gaļas”)
1 bundža kokospiena
ja var dabūt – kādi 4 gabaliņi cukurota ingvera sīrupā. tos burkās pārdod Biotēkā, atzīšos, ka Spicē un Molā esmu izpirkusi visus krājumus un lūdzos, lai tos piegādā atkal 🙂 ja nevarat dabūt, var iztikt bez, vai vārot sīrupu, piemetiet klāt vairākas ingvera šķēles, kuras, kad sīrups atdzisis, metiet laukā
Gatavot:
No laimiem/citroniem izspiež sulu, nelielā katliņā kopā ar cukuru uz lēnas uguns izkausē un atdzesē. Mango nomizo un augļa mīkstumu sablenderē kopā ar atdzisušo sīrupu (sīrupu lejiet pēc garšas, sākumā pusi, nogaršojiet un tad atlikušo, ja prasās saldāks. sīrupa atlikumu var izmantot limonādei vai jebkādam vēsam, vasarīgam dzērienam), kokospienu un sakapātiem cukurotā ingvera gabaliņiem. Šo masu ledusskapī labi atdzesē, tad vai nu lej saldējuma mašīnā un rīkojas atbilstoši instrukcijai vai liek saldētavā lēzenā traukā (trauku iepriekš lieciet saldētavā, lai ir riktīgi auksts – tas veicinās sasalšanu) un ik pa stundai 3 reizes ar putuslotiņu riktīgi samaisa.
NB! Bildē redzamais saldējums ir bālāks par šajā receptē aprakstīto, jo tam liku klāt vēl putukrējumu. Šī ir uzlabota recepte, izdomāju, ka putukrējums nav nepieciešams, bet neesmu vēl nobildējusi jauno variantu. Vārdu sakot, nebrīnieties, kad jums sanāks koši dzeltens saldējums!
Prātoju -vai te un sorbetā derētu arī mango konservi? Protams, samazinām cukuru, bet citādi?
Iespējams, bet pati neesmu provējusi. Droši vien savādāk, bet būs vienalga garšīgi. Ja izmēģini, pastāsti, kā sanāca!
Hmm… Es tagad aizdomājos. Vai varetu mango aizvietot, piemēram, ar sezonas gardumu- svaigiem rabarberiem? 🙂 Nez kā tas ietu kopā ar kokosriekstu pienu?
LieneB – kaut kā neizklausās…
Tad bus japaeksperimentē, lai uztaisitu rabarberu saldejumu, bet bez olām 🙂
Rabarberus ar kokospienu es nejauktu, bet šovakar mēģināšu rabarberu-zemeņu sorbetu, nekādas olas, vnk sablenderēti augļi kopā ar pašvārītu cukura sīrupu. Rabarberus iepriekš pāris minūtes jāpavāra, lai mīksti.
Bet gribas nevis sorbertu, bet tādu uz saldā krejuma bāzes. Kaut kad sen atpakal kafejnicā Leduspuke edu dievīgu rabarberu saldejumu…. 🙂 Nu nekas- paeksperimentēšu 😉
Pamēģini sorbeta bāzei piešaut klāt pāris karotes mascarpones krēmīgumam! Tā iesaka Džeimijs Olivers un saskaņā ar viņa klasifikatoru tad šāds darinājums jāsauc par šerbetu 🙂
OK, pameģināšu! 🙂
Varu palielities 😀 Izmeģināju Kristas ieteikto variantu ar mascarpones pievienošanu un es teikšu, liekot roku uz sirds- tas bija tieši tas, ko meklēju! 🙂 Paldies!
Kāpēc saldējums no saldētavas ik pa stundai jāputo? Es neesmu pati taisījusi, bet kokospiena-saldā krējuma izklausās ļoti labs un viegls varinats,ko mierīgi var bērnam dot. Paldies!
uztaisīju vakar šo saldējumu, ar ko iepriecināt kolēģus, un jā, kolēģi bija iepriecināti 🙂 tikai – krējumu neliku, bet saldējuma krāsa vienalga bija bālgani dzeltena, kā bildē.
Pēc ogu saldējumu, kuru nu jau esmu izmēģinājusi visās variācijās, ar meža, dārza mellenēm, avenēm, dzērvenēm un brūklenēm, likās,ka nekas nevar būt labāks, taču tā nav. Viss neiespējamais ir iespējams, jo mango saldējums ir tik debešķīgs, ka tas pārspēj visus. Bez pārspīlejuma -pasakaini. Dīvainākais, ka tas viss burvīgi turas kopā un sanāk krēmīgs pat bez saldā krējuma vai olām.
PS. Auksta masa pirms saldēšanas arī aiziet uz nebēdu. Pārāk gardi. Tāpēc nebrīnīties,ja pa nakti pazūd, kā sanāca manā gadījumā. 🙂