Marinēti vistu spārni

Jūn 18, 2016 | Gaļa, Receptes | 3 comments

Vistu spārni ir kraukšķīgi, gardi, lēti un uz grila ātri gatavi. Marinādi samaisīt prasa 5 minūtes, tāpēc nav iemesla tos pirkt jau samarinētus nezināmās sulās veikalā.

P1060060

Vielas:

vistu spārni vai pusspārni – 1 kilo pietiek 4 cilvēkiem uzkodām vai 2-3 cilvēkiem pamatēdienam

Marinādei:
Sojas mērce (ņemiet labu, dabiski fermentētu, bez karameles un citām nevajadzīgām piedevām. es lietoju Kikkoman klasisko)
Medus
Laima vai citrona sula
Rīvēts ingvers
Rīvēts ķiploks, pāris daivas
Tahini – gaišā sezama sēklu pasta, dabonama labos veikalos eksotisko sastāvdaļu plauktā. Bez tās var arī iztikt.

Gatavot:

Bļodā, kur pietiks vieta visiem spārniņiem, ielejiet ap 100 ml sojas mērces, pa karotei pievienojiet medu, tahini, 1 laima vai citrona sulu, ķiploku un ingveru (es nekad šīs lietas nemēru, vienkārši saleju kopā uz aci. galvenā sastāvdaļa ir sojas mērce, pārējās – piedevas). Labi samaisiet, lieciet klāt vistu spārnus un ar rokām rūpīgi izcilājiet. Marinēt nevajag stundām ilgi – ar pusstundu pilnīgi pietiks. Ja ir iespēja, marinēšanas laikā izcilājiet spārniņus, lai marināde sadalās vienmērīgi. Doma nav tos marinādē slīcināt, bet ik pa laikam apmaisot iedvest visas smaržas un garšas.

Grilē vidējā karstumā, apgrozot, kamēr gatavi.

3 komentāru

  1. Jolanta

    Ļoti vienkārši un labi, paldies! Tik tiešām, vairs nav nekāda attaisnojuma pirkt veikalā jau iemarinētus. Šie iemarinējas, kamēr gatavojas grils.

  2. alexx

    Nomnomnom, siekalas saskrēja mutē ieraugot bildīti .

  3. lolender.com

    Tas izskatās ļoti gards!

Submit a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂


Jaunākie komentāri