Daudz piņķerējos ar recepti, nu varu ar pārliecību publicēt – izbaudiet, kamēr melleņu sezona pašā plaukumā! Taisu ar svaigām mellenēm, noteikti var provēt arī ar saldētām.
Vielas:
350 g kviešu milti (var ņemt arī 100-150 g konditorejas miltu, ko ierēķina kopējā svarā)
1 ēdamkarote cepampulvera
100 g sviesta istabas temperatūrā
pustējkarote smalkā sāls (ja lietojiet sālītu sviestu, papildus sāls nav jāpievieno)
200 g cukura
no puscitrona norīvēta miziņa
2 olas
300 ml paniņas vai bezpiedevu Lakto
300-400 ml jeb 200-300 g meža mellenes
Gatavot:
Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem, mufinu pannu izklāj ar papīra oderītēm (mufinu tilpums ap 100 ml, lieciet ar nelielu kaudzīti).
Samēra visas sastāvdaļas. Sviestu un cukuru puto mikserī, līdz bāls un pūkains (apmēram 10 minūtes). Pa vienai pievieno olas, labi sakuļ. Pievieno apmēram pusi miltus (plus garšas vielas un cepampulveri), samaisa, tad daļu paniņu/Lakto, samaisa, atlikušos miltus, samaisa, atlikušās paniņas/Lakto, samaisa. Šajā brīdī svarīgi nepārcensties ar maisīšanu! Visubeidzot ar roku iecilā mellenes, samaisa un krāmē izoderētejās formītēs.
Cep 30 minūtes. No krāsns iznākušām ļauj kādas 15 minūtes atdzist!
Krista, paldies par jauno recepti! Man Jūsu receptes ļoti patīk. Pārsvarā cepu ar eļļu (rabarberu, melleņu, aveņu mafinus), tie nemainīgi garšīgi arī nākamajā dienā. Kā ir ar šiem? Tie paliek cietāki? Jo tā svirsta īpatnība jeb nē? Ja nu Jums kāds mafins uz nākamo dienu palicis ? Paldies un skaistu sestdienu!
Paldies. Tikko sacepu pilnu pannu. Sanāca tik labi, ka man jau jautā, kur dabūju šo recepti. Cepu ar saldētajām, lielajām mellenām. Vienīgi citrona mizu pieliku par maz, jo tā arī bija galvenā sūdzība, ka prasās citrona garšu vairāk just.
Krista, liels paldies!! Tieši tik gardi, kādus sen jau gribējās mājās pagatavot. Un saldētās meža mellenītes var svinēt savu lielo 3.adventes uznācienu. Ideāla mafinu recepte:)