Šīs mazulītes ir veiklāk izcept nekā vienu riktīgu lielu kūku un porciju izmērs padara tās par viegli “administrējamu” desertu. Bildē esmu tās salikusi kopā ar līdzīga izmēra trauciņos izceptiem šokolādes pudiņiem. Doma bija, ka katrs viesis var izvēlēties, kuru desertu uzkost, bet labi vien bija, ka no katra bija pa divi un draugiem nebija jāmokās!
Vielas:
200 g paka Philadelphia krēmsiera vai 250 g paka ricottas siera
200 g skāba krējuma vai 10% grieķu jogurta (speciāls biezs bezpiedevu jogurts, ko esmu manījusi SKY un Stockmann)
5 ēdamkarotes cukurs
2 olas
sviests trauciņu iesmērēšanai
pēc vēlēšanās var piešaut drusku rīvētu citrona miziņu un sulu, vai no vaniļas pāksts izskrāpētas sēkliņas
pasniegšanai – svaigi vai saldēti augļi vai ogas, piemēram, sablenderētas saldētas zemenes ar cukuru
Gatavot:
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 170 grādiem. Cepamtrauciņus (šī recepte aizpilda sešus apmēram 100 ml tilpuma ramkinus vai četrus 150 ml) izsmērē ar sviestu.
Ar elektrisko mikseri saputo sieru un krējumu vai jogurtu, pa vienai ieputo olas, pievieno cukuru un pārējās garšvielas, ja tādas izvēlaties likt klāt. Uzmanīgi lej trauciņos, nepielejot līdz pašai augšai pilnus, un liek krāsnī uz apmēram pusstundu. Cepoties kūciņas sparīgi pacelsies virs trauciņiem, bet, kad izņemsiet no krāsns, sašļuks atpakaļ, vidū izveidojot dobīti. Šajā dobītē īsi pirms pasniegšanas es iesaku ieliet karoti blenderētas ogas vai ogu mērces vai kādas labas, sarkanas zaptes. Pasniedz atdzisušas.
Receptes ideju smēlos The Stonesoup blogā.
Klau, tanīs papīra turziņās (t.s. mafiniem domātās) jau šis pasākums laikam neizdosies?paldies!
Domāju, ka nē, jo mīkla ir pašķidra. Es mazos ramkinus par 30 santīmiem gabalā nesen nopirku Gemosā.
Tā kā biju izmēģinājuma trusītis, varu teikt, ka šīš bija dikti gardas un tieši pareizā lielumā! Noteikti pate atkārtošu, jo manuprāt ir dikti viegli arī iepriekš sagatavot. Ramekins verts nopirkt; tos izmanots vēl ntām citām vajadzībām!
aaa, paldies, 30 sant šķiet nu gluži pieņemama cena, jo lietot jau var visādiem citiem brīnumiem. nez kāpēc biju iedomājusies, ka teju 2 ls ir gab maksās!paldies!
Man arī jautājums par trauciņu. vai tā gadījumā var būt ari silikona mufinu plāte, kur savienoti 6 gb.?
Neesmu mēģinājusi, tāpēc nevaru ar pārliecību ieteikt. Ja izmeģini, pastāsti, kā sanāca!
Es pamēģināju šo recepti īstenot ar silikona mufinu formam un sanāca tīri veiksmīgi. Kad bija padzisuši izpurināju ārā un pievienoju svaigās ogas:)
Forši, man prieks – paldies, ka padalījies pieredzē, citie lasītājiem noteikti noderēs!
Man kā reiz vajadzētu šādus trauciņus un gribas izmēģināt receptes. Skatos Gemos mājas lapā, bet neizdodas atrast īstos. Varbūt varētu atsūtīt linku uz īsto trauciņu? Vai varbūt ir zināms kāds veikals, kur šos var iegādāties?
Es pirku Gemosā (veikalā, nevis internetā), tur arī iesaku tos iegādāties – plaša izvēle, labas cenas.
Klau, vai no šādiem produktu daudzumiem varētu arī sanāk, ja mīklu liktu apaļajā formā, nevis trauciņos?
Sveika, Krista!
Jāsaka, ka biju vīlusies šajās kūciņās.. nezinu, ko darīju nepareizi (varbūt mana krāsns ir kaut kāda savāda), bet kūciņas garšoja pēc omletes, nevis siera kūkas. Viņas arī nepalika tik smuki brūnas kā tavējās. Cepu vairāk kā pusstundu, negribējās pārcept, tāpēc ņēmu ārā.
Brālis (7 g.) gan teica,ka esot bijušas ļoti garšīgas 😀
Feina recepte! Ieviesu vienu uzlabojumu no Kristas “īstās” siera kūkas – pamatiņu no šokolādes cepumiem (saberž cepumus, pierīvē mazliet muskatrieksta un drusku kausēta sviesta, samaisa, liek formiņu dibenā un pieblietē). Sanāca ideāli 🙂 Cepu silikona mafinu formītēs, izdevās pēc atdzesēšanas ļoti labi izlocīt laukā no tām, vārdu sakot skaistas mini kūciņas.