Šie salāti ir pārsteidzoši garšīgs rezultāts vienam izmisīgam pēcpusdienas gājienam caur ekoveikalu un tirgu, kur nopirku dažus svaigus dārzeņus, kas nu bija šajā nesezonā dabonami. Izmēģiniet un improvizējiet!
Vielas:
fenhelis
redīsu bunte
pāris stibas selerijas kātu – ņemiet visgaišākās un maigākās ar visām lapiņām, kas cera vidū
svaigi gurķi
1 sarkanais sīpols
zaļumi – pētersīļu un kinzas lapas, gabalos saplēstas lapas no nelielas romiešu vai citas salātu galviņas vai sauja salātlapu mikšļa (rukola, spināti, radicchio u.c.)
citi veikalā pieejami kraukšķīgi dārzeņi, piemēram kolrābis
1 citrona sula
liela šķipsna sāls (man šeit patīk lietot jūras sāli kristāla pārslu formātā, ko viegli sadrupināt pirkstos)
maza šķipsniņa cukura
olīveļļa
Gatavot:
Sāk ar to, ka sīpolu nomizo, sagriež plānās šķēlītēs, ieliek bļodiņā, aplej ar citrona sulu un pārkaisa ar sāli un cukuru. Izcilā, sadalot sīpolu šķēlītes atsevišķos segmentos. Atstāj, lai drusku iemarinējas, kamēr griežiet pārējos dārzeņus – sāls, cukurs un sula pa to laiku no sīpola izvilks sīvumu.
Fenhelim nogriež sabrūnējušās vietas, pārgriež uz pusēm un sagriež plānās šķēlītēs – līdzīgi, kā sīpolu. Liek klāt sīpolam, izcilā. Redīsus, gurķus, selerijas kātus, kolrābi notīra un arī sagriež plānās šķēlītēs. Visu liek bļodā kopā ar sīpolu un fenheli, pievieno zaļumus, selerijas un salātu lapas, pārlej ar šļuku olīveļļas un labi samaisa. Man to patīk darīt ar rokām, bet tā, protams, nav spiesta lieta. Liek uz galda un bauda!
0 Comments