Lieldienas neizbēgami nozīmē vārītu olu pārpilnību. Pildīšana ir skaists un garšīgs veids, kā tās apēst!
Vielas:
cieti vārītas olas
laba majonēze (lūk recepte, ja vēlaties taisīt paši)
mīksts avokado
marinēti kaperi (mazie pumpuriņi, nevis lielās ogas)
citrona sula
olīveļļa
anšovi
sinepes
seleriju kāti
sāls un pipari pēc garšas
…
dekorācijai: zaļumi, redīsi, dīgsti, kas nu jums labi patīk
Gatavot:
Olas uzmanīgi noloba un gareniski pārgriež uz pusēm. Tukšās pusītes kārto lēzenā traukā. Dzeltenumus saliek bļodā, saspaida ar dakšiņu un piemaisa klāt kādu jums patīkamu garšas vielu kombināciju, piemēram:
avokado-citronu sulu-olīveļļu
sakapātus anšovus-majonēzi-citronu sulu
majonēzi-kaperus-citronu sulu
majonēzi-sinepes-nedaudz smalki sakapātu selerijas kātu
Visu ar karoti labi samaisa tā, lai labi garšo un ir krēmīga konsistence. Pildījumu visvienkāršāk ievietot olbaltumu bļodiņās ar caurspīdīgo plastmasas konditorejas maisiņu palīdzību – uzgalis nav vajadzīgs, vienkārši izgrieziet maisiņam galā nelielu caurumu – bet var, protams, vienkārši izmantot tējkaroti. Kad visas olas sapildītas, tās pēc patikas izdekorējiet ar zaļumiem, redīsu šķēlītēm, vai kas pašiem patīk un ir pie rokas.
Re kur viena superdaiļa recepte no The Kitchn – biešu sulā marinētas pildītas olas
Paldies par superdaiļo pildīto olu recepti! Iemarinēju biešu sulā – droši varēju likt ābolu etiķi tik, cik bija dots receptē – marinējums bija ļoti maigs, bet krāsas! – skaisti!