Priecīgas Lieldienas no ziedošo ķiršu zemes!

Apr 4, 2010 | Pārdomas | 2 comments

Lieldienu svētdienu pavadīju, klīstot pa Imperatora dārziem Tokijā un vērojot, kā japāņi bauda hanami:

Japāņi bauda hanami (ķiršu ziedēšanas svētkus)


Mazās un lielākās kompānijās viņi, kurpes novilkuši, sēž parkā uz paklājiņiem un ietur maltīti no līdzpaņemtās bento (pusdienu kārba ar vairākiem nodalījumiem, kur kārtīgi salikti rīsi, gaļa vai zivs, marinēti dārzeņi un citas ēdamlietas).

Vēl Rīgā, klausoties ziņas par to, ka hanami jau sācies, biju bezgala satraukusies, vai tik visi ķirši līdz manai atbraukšanai nebūs jau nobiruši… izrādās, nē – ķirši ir dažādu šķirņu, un tie tiek tālredzīgi stādīti tā, lai, kad agrākās šķirnes noziedējušas, vietā nāktu vēlākās. Krāsas visdažādākās, no sniegbaltiem ar viegli rozā ēnu līdz koši koraļrozā. Izskatījās apmēram tā:

PS Lūdzu nelamājiet mani par bilžu kvalitāti, tās taisītas ar telefonu, ņemiet par labu kādas nu ir…

PPS Par kulinārajiem piedzīvojumiem nākošreiz, rīt pulksten piecos no rīta plānoju būt Tsukiji zivju tirgū 🙂

2 komentāru

  1. Ievina Afrika

    Vai, masina, ka bija zivju tirgu? Kirsi loti loti skaisti!

  2. vin.

    nu bet bilžu kvalitātei jau nav galīgi ne vainas 🙂

Submit a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂


Jaunākie komentāri