Lieldienu svētdienu pavadīju, klīstot pa Imperatora dārziem Tokijā un vērojot, kā japāņi bauda hanami:
Mazās un lielākās kompānijās viņi, kurpes novilkuši, sēž parkā uz paklājiņiem un ietur maltīti no līdzpaņemtās bento (pusdienu kārba ar vairākiem nodalījumiem, kur kārtīgi salikti rīsi, gaļa vai zivs, marinēti dārzeņi un citas ēdamlietas).
Vēl Rīgā, klausoties ziņas par to, ka hanami jau sācies, biju bezgala satraukusies, vai tik visi ķirši līdz manai atbraukšanai nebūs jau nobiruši… izrādās, nē – ķirši ir dažādu šķirņu, un tie tiek tālredzīgi stādīti tā, lai, kad agrākās šķirnes noziedējušas, vietā nāktu vēlākās. Krāsas visdažādākās, no sniegbaltiem ar viegli rozā ēnu līdz koši koraļrozā. Izskatījās apmēram tā:
PS Lūdzu nelamājiet mani par bilžu kvalitāti, tās taisītas ar telefonu, ņemiet par labu kādas nu ir…
PPS Par kulinārajiem piedzīvojumiem nākošreiz, rīt pulksten piecos no rīta plānoju būt Tsukiji zivju tirgū 🙂
Vai, masina, ka bija zivju tirgu? Kirsi loti loti skaisti!
nu bet bilžu kvalitātei jau nav galīgi ne vainas 🙂