Slinkums gatavot desertu, bet mājās ir ledusskapis un vīnogas? Ielieciet tās saldētavā!
Diemžēl nevaru lepoties, ka šo vienkāršo un ģeniālo ideju izdomāju pati – tā ienāca prātā Deividam Loftus, Džeimija Olivera fotogrāfam, kad viņi Itālijā strādāja pie grāmatas “Jamie’s Italy”. Tur arī atradu šo “recepti”.
Vielas:
Gaišās vīnogas bez kauliņiem. Var likt arī citas, bet galvenais, lai tās nebūtu skābas.
Gatavot:
Vīnogas ieliek saldētavā. Ja ieliksiet no rīta, vakarā jau būs “gatavas”, vai arī atstājiet uz nakti. Pirms pasniegšanas kādu minūti patur istabas temperatūrā.
Džeimijs iesaka kopā ar šo desertu pasniegt grappu un šokolādi.
Man ienāca prātā, ka šādi saldētas vīnogas varētu labi kalpot sorbeta vietā smalkās vakariņās, kur starp zivju un gaļas ēdieniem mēdz pasniegt mazu lodīti neitrāla sorbeta “garšas paletes attīrīšanai”. Mājās sarūpēt sorbetu izklausās pēc čakara, bet vīnogas iemest saldētavā un tad izvilkt laukā un uzlikt uz šķīvja ir ne tikai vienkārši, bet arī uzjautrinoši. Pati tā darīju Vecgada svinībās ar labiem panākumiem 🙂
Šis ir ģeniāli!
vai ne? 🙂