Vistu, protams, var grilēt arī veselu, bet saplacinātā metode – pazīstama kā “flat chicken” jeb“ spatchcock” – ir veiklāka, ērtāka un garantē vienmērīgāku izcepšanos, turklāt pasniedzot to vieglāk sagriezt.
Vielas:
Liela vista (ap 2 kg)
Marināde vai ierīvēšanas vielas pēc jūsu izvēles – var ņemt vienkārši sāli, piparus un taukvielas (olīveļļu vai sviestu), var izvēlēties kādu gatavu kvalitatīvu garšvielu miksli (piemēram, “Sirmā un Dreibanta” garšvielas vistai vai grilam), vai arī taisīt marinādi pēc jūsu izvēles (čimčurri ar estragonu vai jogurta ar garam masalu ir mūsu ģimenes iecienītākās). Galvenais – lai tajā nebūtu cukurs vai medus, kas nelabi piedegs!
Gatavot:
Vistu novietu ar muguru uz augšu un ar asu nazi tai izgriež laukā mugurkaulu, ko var pataupīt vai sasaldēt zupai. Apgriež vistu otrādi un ar rokām saplacina, spēcīgi ar delnas locītavu uzspiežot biezākajās vietās (virs krūtiņas).
Tālāk vista jāiesmērē no abām pusēm ar izvēlētajām piedevām vai jāliek marinēties. Ja ņemiet šķidru marinādi, visērtāk lietot plastmasas Ziplock maisiņu, kur ieliek vistu, marinādi, ar rokām visu vienmērīgi izspaida, aizver un tur ledusskapī pa nakti vai vismaz pāris stundas. Marinādi un garšas vielas vēlams ieberzēt vistai arī aiz ādas, jo īpaši virs krūtiņas/baltās gaļas, kur ādu viegli atdalīt.
Pirms gatavošanas izņemiet vistu no ledusskapja pusstundu iepriekš, lai tā nav galīgi auksta. Grilē vidējā karstumā apmēram 45 minūtes – precīzs cepšanās laiks atkarīgs no putna lieluma un jūsu grila dabas. Gatavu apklājiet ar foliju un nolieciet atpūsties 10 minūtes (vai kā sanāk), pirms griežiet porciju gabalos.
0 Comments