Citiem vārdiem sakot, teļa gaļas sautējums ar dārzeņiem, gatavots tažīna traukā:
Šis ir pirmais ēdiens, ko taisīju tažīna traukā. Sanāca tik labi, ka nesen uztaisīju atkal un nolēmu ielikt blogā receptes pilnīgāku variantu, nekā to, ko kādreiz publicēju slejā “Dienā”.
Vielas (daudzums atkarīgs no ēdāju ksaita un tažīna trauka izmēra):
teļa gaļa, vēlams ar kauliņu, piemēram šķiņķa gabals
dārzeņi (kartupeļi, puravi, pētersīļu saknes, pastinaki, sīpoli, burkāni etc.)
garšvielas – kāds pētersīļa vai timiāna zariņš vai salvijas lapas (labi iet kopā ar teļa gaļu)
100 ml sausa baltvīna vai vermuta (var iztikt arī bez)
olīveļļa, sviesta pika, sāls un pipari
pasniegšanai – vārīti kartupeļi vai kartupeļu biezenis
Gatavot:
Gaļu nomazgā, nosusina, sagriež mazākos gabalos un apkaisa ar sāli un pipariem. Dārzeņus notīra un sagriež apmēram vienādos gabalos. Uzsilda tažīna trauku, ielej drusku olīveļļas un iemet sviesta piciņu. Uz vidējas uguns apcep gaļu:
Tad tai pa virsu sakrauj dārzeņus, uzmet garšvielas, uzlej vīnu/vermutu un pielej karstu ūdeni tā, lai sniegtos cepamtraukam līdz pusei. Liek virsū vāku un uz vismazākās liesmiņas sautē stundu. Tas arī viss 🙂
Krista, kaunies! Lai gan Japānas iespaidi un bildes mani sajūsmināja, bet veselu mēnesi nevienas receptes! Ieliec kaut ko pavasarīgu!
Es jau kaunos, lūdzu piedod – nedēļa pēc Japānas aizgāja trakā virpulī, cīnījos ar džetlegu un tā… šodien būs!