Tomātu un gurķu salāti Marokas gaumē

Mai 2, 2010 | Dārzeņi, Receptes, Salāti | 1 comment

Maroka šiem salātiem ir drusku aiz matiem pievilkta un izpaužas gk dārzeņu griešanā mazos gabaliņos un garšvielu aizdara kombinācijā. Jebkurā gadījumā, sanāk svaigi, interesanti un ļoti vasarīgi!

Vielas:

pāris milzu tomāti (tos visvieglāk sagriezt mazos gabaliņos, nav daudz sulas un sēklu)
pāris gurķi
pa buntei kinzas, pētersīļu, piparmētras un bazilika
1 smalki sakapāts svaigs čili pipars bez sēklām
1/2 citrona sula vai 1 ēdamkarote sarkanvīna etiķa
olīveļļa
sāls un pipari pēc garšas

Gatavot:

Tomātus sagriež mazos gabaliņos, gurķus nomizo, sagriež gareniski 4 daļās, izgriež ārā sēklu daļu (to izmet) un atlikumu arī sagriež mazos gabaliņos. Svaigos garšaugus rupji sakapā.

Visas sastāvdaļas saliek bļodā, aprasina ar citrona sulu vai etiķi, pārkaisa ar sāli un pipariem, pārlaista ar olīveļļu un labi sajauc. Šos salātus vislabāk taisīt īsi pirms pasniegšanas tā, lai tos var celt galdā istabas temperatūrā un tie nebūtu iepriekš jātur ledusskapī.

1 Comment

  1. Lisbeth

    Shie ir mani milakie salati – tomati, gurki un sipoli, varu tos est katru dienu. ta ir interesanta variacija, ko noteikti vajadzes izmeginat :)!

Submit a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂


Jaunākie komentāri