Tā mūs ar kolēģi šopēcpusdien laipni uzrunāja kafejnīcā “Sala” Dzirnavu ielā,
kur bijām ieradušās nopirkt kādu gardumu par godu neformālām atvadām no citas darba biedrenes. Mēs abas, priecīgi pārsteigtas, piekritām.
Atsevišķā telpā bija saklāti galdi, kas burtiski lūza no dažādu sāļo un saldo kūku, toršu, cepumu un maizīšu pārpilnības. Mums paskaidroja, ka “Salas” trīs cehi regulāri rīko jaunumu degustāciju – savdabīgu iekšējo sacensību, kur nejauši izvēlētu apmeklētāju vērtēšanai tiek piedāvāti konditoru izgudroti jauni produkti, kuru izskatu un garšu vērtē, “balsojot” ar mazām lapiņām. Tad nu mēs apbruņojāmies ar šķīvjiem un dakšiņām un ķērāmies pie darba.
Mans favorīts bija bezē cepumi, caurausti ar šokolādes pulveri un drupatām – tie gan izskatījās ļoti skaisti, gan garšoja lieliski. Vēl man patika nelielas, apaļas šokolādes mousse kūciņas ar rupjmaizi – interesanta un radoša pieeja, kā izmantot tradicionālus un vietējas izcelsmes produktus. Kārtainā plūmju siera kūka arī bija ļoti garda, un īsts atklājums bija vairāki ar “Creme Bonjour” veidoti izstrādājumi – šis produkts kā kvalitatīva konditorijas izstrādājumu izejviela līdz šim nebija manā uzmanības lokā (no svaigā siera līdz šim izmantoju Mascarponi vai Philadelphia), nu tas tur ir pārliecinoši parādījies, jo krēma garša bija maiga un gaisīga.
Vienīgā viegli kritiskā piezīme par kūku kopiespaidu bija drusku nomācošais saldums, kas likās par daudz manai gaumei, bet, iespējams, ka tas vienkārši bija kūku pārdozēšanas iespaidā. Uz galdiņa malā bija nolikta arī marinēta siļķe, ar ko uzprišināt garšas paleti starp saldumiem, bet es laika trūkuma dēļ to nenobaudīju.
Šis jaukais piedzīvojums beidzās ar to, ka pirms promiešanas laipnie “Salas” darbinieki mums uzdāvināja šo lielisko putukrējuma šokolādes kūku, ko aiznesām uz biroju un kopā ar kolēģiem apēdām:
Nav slikts darbadienas noslēgums 🙂 Paldies “Salai” par pārsteigumu, noteikti iegriezīšos arī turpmāk cerībā, ka atradīšu tur bezē šokolādes cepumus un citus jau sen iepazītus gardumus!
Ļoti ieinteresēja! Kā un kur var uzzināt informāciju, kad Salā notiek šādas degustācijas?
P.s. Esmu Filadelfijas siera vietā izmantojusi arī Latvijas kausēto klasisko sieru Dzintars, cepot pat siera torti.
Nezinu, vai “Sala” to iepriekš izsludina, vai ar nolūku paļaujas uz nejaušiem garāmgājējiem. Variet aizrakstīt uz salakafe@latnet.lv un pavaicāt 🙂
Man gan škiet, ka Filadelfija un Dzintars ir pilnīgi nesalīdzināmas lietas!Atceros, ka savulaik radu saietā cēlu galdā siera kūku un visi bija pārliecināti, ka siera kūku cep no Holandes vai Krievijas siera. Nācās skaidrot, kas ir Filadelfija un Mascarpone, liekot aizmirst vārdu “siers” 🙂
Zinu, ka raksts salīdzinoši sens, bet tik un tā – interesanti kurā Sala veikalā tas notika… savādāk, diezgan bezjēdzīgi šādu aktivitāti meklēt pa visu Rīgu!
Principā raksta pirmajā teikumā ir teikts, ka runa ir par Salu Dzirnavu ielā 😉
Es nu gan esmu bezgala acīgs 🙂
Добри ден,поскажите где можно купит( Ar šokolādi cauraustas bezē kūkas)