Šī ēdiena autentiskai pagatavošanai nepieciešams tažīna trauks, ko var iegūt mākslinieces Daces Dravenieces veikalā Muhamors. Esmu dzirdējusi, ka šo ēdienu var taisīt arī sautējamā traukā krāsnī, bet pati neesmu mēģinājusi!
Vielas:
6 vistu kājas
olīveļļa
sviests
sāls
1 vidēji liels sīpols, sakapāts
2 sakapātas ķiploka daiviņas
īkšķa izmēra ingvera gabals, nomizots un sarīvēts
1 tējkarote kurkumas jeb turmerika pulvera
1 tējkarote paprikas pulvera
2 ēdamkarotes apelsīnu vai citronu marmelādes
1 gabals kanēļa mizas
neliela buntīte kinzas (bez tās var arī iztikt)
sauja žāvētu aprikožu
piedevām – kuskuss vai rīsi
Gatavot:
Vistas kājas noskalo aukstā ūdenī, un nosusina. Apkaisa ar sāli no abām pusēm. Lēnām uzkarsē tažīna trauka pannu, ielej tur drusku olīveļļas, ieliek sviesta piciņu un apcep vistu zeltaini brūnu no visām pusēm. Noliek malā.
Ielej pannā vēl drusku olīveļļu, pievieno sviestu un sīpolus. Sautē pāris minūtes, līdz sīpoli caurspīdīgi. Pievieno ķiploku, ingveru, kurkumu un papriku un labi samaisa. Tad liek klāt apceptās vistu kājas un visu izcilā. Pielej drusku karstu ūdeni tā, lai tas sniegtos līdz trauka pusei, ne augstāk, citādi pārplūdīs pāri (kā tas gadījās man pirmo reizi taisot. ja tas gadās arī jums, nav liela bēda – nosmeliet lieko šķidrumu ar karoti nost)! Liek virsū vāku un uz vismazākās liesmiņas sautē pusstundu. Tad pievieno aprikozes, marmelādi, kanēli, pāris zariņus kinzas un vēlreiz izmaisa, aizvāko un turpina sautēt vēl 20 minūtes – pa to laiku var sagatavot piedevas.
Tažīnu pasniedz, pārkaisītu ar kinzas lapiņām.
Kuskusu gatavojot pēc ātrās, karstās metodes, 250 g graudiņu katlā aplej ar 300 ml karsta ūdens, kam pievienota tējkarote sāls un ēdamkarote olīveļļas. Samaisa, virsū uzliek pāris piciņa sviesta, vāku un tur siltumā – piemēram, 15 minūtes uz keramiskās plīts virsmas vismazākajā karstuma pakāpē. Pirms pasniegšanas ar karoti uzirdina.
0 Comments