Šo zemeņu pasniegšanas veidu esot izdomājis franču pavārs Krievijas valdnieka Romanova priekam.
Vielas:
puskilo zemeņu
1/2 apelsīna sula un norīvēta miziņa
100 ml Cointreau vai Grand Marnier (bezkrāsains apelsīnu liķieris)
pasniegšanai – putukrējums, vaniļas saldējums vai Mascarpones krēms (250 g Mascarpones saputo ar 200 ml saldā krējuma, pievieno pūdercukuru, vaniļu, citrona sulu pēc garšas)
Gatavot:
Zemenes noskalo, nogriež kauslapiņas, sagriež uz pusēm un liek stikla bļodā kopā ar apelsīnu sulu, miziņu un liķieri. Samaisa un atstāj ledusskapī ievilkties vismaz stundu. Iesaku bļodai pārvilkt pāri pārtikas plēvi, lai nepiesūcas ar konkurējošām garšām.
Klasiskā recepte paģēr zemenes pasniegt deserta trauciņos ar saputotu krējumu, atradu vienu citu recepti, kas zemenes krāmē virsū vaniļas saldējumam (noteikti garšo brīnišķīgi), bet es liku klāt savu ļoti iecienīto Mascarpones krēmu (garšo kā putukrējums, tikai drusku biezāks).
Vai ir meginats Eaton Mess? Kaarto pasu maskarponi vai Ricotu vai vienkarsi putukrejumu ar salauztiem bezee gabaliniem un zemenes pa virsu?
Iesaku ari Cranaghan (skotu tradicija)- pievienojot citas ogas aridzan, jo seviski- avenes, putukrejums/maskarpone un uzberot apgrauzdetas auzu parslas 1-2 kartas pa vidu?
Eatons Mess es personīgi gatavoju ar putukējumu (maskarpone kopā ar bezē ir par smagu)
Vai ir meginats Eaton Mess? Kaarto pasu maskarponi vai Ricotu vai vienkarsi putukrejumu ar salauztiem bezee gabaliniem un zemenes pa virsu?Iesaku ari Cranaghan (skotu tradicija)- pievienojot citas ogas aridzan, jo seviski- avenes, putukrejums/maskarpone un uzberot apgrauzdetas auzu parslas 1-2 kartas pa vidu?
+1
Re, kur mana eton mess recepte
http://www.solipasolim.lv/lasit/980/
This is such a great opportunity, this website, to tell you how unique and soul binding your movies are.