Zemenes Romanovu gaumē

Jūn 6, 2010 | Receptes, Saldie | 5 comments

Šo zemeņu pasniegšanas veidu esot izdomājis franču pavārs Krievijas valdnieka Romanova priekam.

Vielas:

puskilo zemeņu
1/2 apelsīna sula un norīvēta miziņa
100 ml Cointreau vai Grand Marnier (bezkrāsains apelsīnu liķieris)

pasniegšanai – putukrējums, vaniļas saldējums vai Mascarpones krēms (250 g Mascarpones saputo ar 200 ml saldā krējuma, pievieno pūdercukuru, vaniļu, citrona sulu pēc garšas)

Gatavot:

Zemenes noskalo, nogriež kauslapiņas, sagriež uz pusēm un liek stikla bļodā kopā ar apelsīnu sulu, miziņu un liķieri. Samaisa un atstāj ledusskapī ievilkties vismaz stundu. Iesaku bļodai pārvilkt pāri pārtikas plēvi, lai nepiesūcas ar konkurējošām garšām.

Klasiskā recepte paģēr zemenes pasniegt deserta trauciņos ar saputotu krējumu, atradu vienu citu recepti, kas zemenes krāmē virsū vaniļas saldējumam (noteikti garšo brīnišķīgi), bet es liku klāt savu ļoti iecienīto Mascarpones krēmu (garšo kā putukrējums, tikai drusku biezāks).

5 komentāru

  1. Salda

    Vai ir meginats Eaton Mess? Kaarto pasu maskarponi vai Ricotu vai vienkarsi putukrejumu ar salauztiem bezee gabaliniem un zemenes pa virsu?
    Iesaku ari Cranaghan (skotu tradicija)- pievienojot citas ogas aridzan, jo seviski- avenes, putukrejums/maskarpone un uzberot apgrauzdetas auzu parslas 1-2 kartas pa vidu?

  2. HertaBerta

    Eatons Mess es personīgi gatavoju ar putukējumu (maskarpone kopā ar bezē ir par smagu)

  3. Crosby Romero

    Vai ir meginats Eaton Mess? Kaarto pasu maskarponi vai Ricotu vai vienkarsi putukrejumu ar salauztiem bezee gabaliniem un zemenes pa virsu?Iesaku ari Cranaghan (skotu tradicija)- pievienojot citas ogas aridzan, jo seviski- avenes, putukrejums/maskarpone un uzberot apgrauzdetas auzu parslas 1-2 kartas pa vidu?
    +1

  4. Amazing Alex

    This is such a great opportunity, this website, to tell you how unique and soul binding your movies are.

Submit a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂


Jaunākie komentāri