Es neesmu profesionāla pavāre – man vienkārši ļoti patīk radīt ēdienu. Vēl šodien atceros savu pirmo apzināto mēģinājumu pamatskolas vecumā patstāvīgi gatavot, kad biju viena pati mājās: es uzliku uz karstas pannas karoti ar biezpienu un gaidīju, kad tas pārvērtīsies par plācenīti. Miniet trīs reizes, kas notika 🙂
Kopš tā laika mana virtuves mākslas attīstība pārdzīvojusi dažādus periodus. Spilgtākie ir Cepumu periods (80-to gadu pirmā puse), Kūku un Toršu periods (80-to gadu otrā puse), Picu periods (90-to gadu sākums), Itāļu periods (90-to gadu beigas), Āziešu periods (šī gadsimta pirmie gadi) un Klasika (pēdējie 2 gadi). Šobrīd laikam ir iestājies pilnīgs fusion, kad nekas nav skaidrs, bet viss ir iespējams.
2003. gada rudenī, rokoties cauri savai pavārgrāmatu kolekcijai, no žurnāliem izplēstām lapām un nospeķotiem kulināriem pierakstiem, man ienāca prātā doma apkopot veiksmīgākās receptes pašai savā grāmatā. Tā šķita forša iespēja dalīties pieredzē un iedvesmot savus tuvākos cilvēkus radošai ēdiena gatavošanai. Tā arī izdarīju, CopyShopā nodrukāju un uzdāvināju radiem un draugiem Ziemsvētkos.
Šai grāmatiņai ar nosaukumu “Kristas Kopotais Gardumu Krājums” bija mulsinoši panākumi – draugi to kopēja, deva tālāk un uzstājīgi prasīja turpinājumu. Par nākamo grāmatu esmu domājusi vairākus gadus, cītīgi krāju receptes, bet ēdiena gatavošana jau nav vienīgā dzīvības turpināšanai nepieciešamā lieta – darbs, ģimene un ceļošana aizņem pietiekoši daudz laika… Tāpēc izlēmu uzcelt tiltu uz pavārgrāmatu ar šī bloga palīdzību, kas turklāt būs lieliska iespēja saņemt atsauksmes.
Ļoti priecāšos par Jūsu domām – laipni lūdzu rakstīt komentārus, sūtīt e-pastus uz krista(punkts)baumane(at)gmail(punkts)com, vai sekot man Twitterī!
Krista
2010.g. janvārī
Jaunākie komentāri