Restorānā “Kitchen” nesen ēdu arbūzu-tomātu salātus. Vasarās mūsmājās bieži taisām taisu arbūzu-gurķu sulu, šīs abas maigās garšas ļoti labi sader kopā, tad nu izdomāju savu salātu versiju!
Vielas, apmēram līdzīgā daudzumā:
arbūza gabals
tomāti (iesaku ņemt lielos, dzeltenos vai oranžos, tie smuki izskatās un arī viegli sagriežami lielos gabalos, jo tiem maz sēklu un šķidruma)
gurķi (vislabāk ņemt mazus lauka gurķīšus, kas nav ūdeņaini un kam mazas sēkliņas)
mērcei – drusku citrona sulas
pāris piparmētru un lillā bazilika lapiņu
drusku svaigi malti melni pipari
sauja melleņu – es lietoju treknās dārza mellenes, kam maigāka garša
Gatavot:
Arbūzu griež biezās šķēlēs, izķidā sēklas, sagriež palielos gabalos. Tādos pašos gabalos sagriež arī tomātus un nomizotus gurķus. Visu saliek bļodā, pārkaisa ar strēmelēs sagrieztām garšaugu lapiņām un pipariem, pieber mellenes, pārlej ar citrona sulu un izcilā.
Pēdējā Ir numurā tieši bija neliels raksts ar Jāni Jenzi un tieši ir minēta oriģinālā šo salātu recepte.