Vienkāršs, spirdzinošs padzēriens karstā dienā
Klasiskā limonāde nav nekas vairāk kā cukura sīrups, citrona sula un ūdens. Tieši tik vienkārši! Daudzumu gan jāsalāgo pa savai gaumei.
Vielas (apmēram divām 1,5 l krūzēm):
5-6 citroni
100 ml ūdens
100 ml cukurs (var ņemt parasto balto, vai arī gaišbrūno)
parasts ūdens vai labs dzirkstošs minerālūdens
Gatavot:
Cukuru un ūdeni nelielā katliņā uz lēnas uguns karsē, līdz cukurs izsķīdis. Atdzesē.
No citroniem izspiež sulu. Servējamā krūzē pēc garšas un patikas sajauc daļu sīrupa ar daļu sulas un atšķaida ar parastu vai dzirkstošu ūdeni. Samaisa, pagaršo, piekoriģē sīrupu, sulu vai ūdeni pēc vajadzības.
Pasniedz ar ledu un varbūt kādu smaržīgu piparmētru lapiņu, ja ir pie rokas.
Būs jāpamēģina 🙂
Labdien, Krista! Vai Jums nav bijusi doma atvērt savu restorānu?
Nu, Krista! Cik ilgi mums te stāvēs tā citronu limonāde?! Mēs gaidām jaunumus!Varbūt Tev ir kāda ipaša aukstās zupas recepte – mani, piemēram, visvairāk interesē baltā aukstā zupa. Vai kaut kas īpašs grillēšanai? Mēs brīnišķīgi pēc tava padoma pagatavojām visādus dārzeņus folijā uz grilla. iIzvilkām pat ārā no šķūņa veco, sadegušo grilu, lai uz tā lēnām savā nodabā cepinātu visādus folijas saiņus ar dažādiem dārzeņiem, kamēr otrā grilā cepas gaļa. Vārdu sakot – gaiām kaut ko labu, sezonai piemērotu!
Lūdzu piedod, visu pagājušo nedēļu biju Londonā, kur turklāt vēl saaukstējos… BET atvedu no Londonas pilnu somu ar sparģeļiem, ko vakar krāsnī uzcepu, aptītus ar vītinātu šķiņķi… burvīgi 🙂 tūliņ ielikšu recepti
Lieliski. Mums restorānā ir sparģēli iekš prošuto ar kaut kādu šampanieša – olu mērci, bet man personīgi prošuto likās par sāļu, bet mērce – par saldu. Gaidīšu pareizo recepti.
Pēc visa, ko esmu lasījusi pavāru memuāros par restorānu vadīšanu – nē 🙂 Man labāk patīk gatavot nelielas maltītes tuviem draugiem, doma par pavāru komandas ganīšanu un vakaru pavadīšanu pie profesionālas plīts, nevis mājās, mani galīgi nevilina.