Cukini maize

Aug 29, 2010 | Dārzeņi, Receptes, Saldie | 12 comments

Lielisks veids, kā izmantot šīgada cukini un visu veidu kabaču pārprodukciju!

Vielas:

100 g rozīņu
apmēram 100 ml rums (var lietot arī konjaku vai viskiju)
350 g cukīni vai kabači, sarīvēti uz rupjas rīves
300 g miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
1 tējkarote sodas
1/2 tējkarote kanēļa
2 olas
150 ml neitrālas augu eļļas (piemēram, vīnogu kauliņu)
100g gaišbrūnā cukura
150 g rupji sakapātu pekanriekstu vai valriekstu kodolu
no 1/2 citrona norīvēta miziņa
sviests panans ietaukošanai

Gatavot:

Rozīnes aplej ar rumu un atstāj ievilkties. Pannu ar noņemamām malām (es lietoju 22×22 cm kvadrātveida formu) izklāj ar cepampapīru un iesviesto malas. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

Lielā bļodā ar mikseri saputo olas ar cukuru, pievieno eļļu, atkal saputo. Miltiem pievieno cepamo pulveri, sodu un kanēli, un tos pa daļām iesijā klāt olām, rūpīgi izcilājot. Iemaisa klāt rīvēto cukini, nospiestas rozīnes, riekstus, citrona miziņu un visu labi samaisa. Lej formā, izlīdzina virsu un liek krāsnī cepties 50 minūtes. Gatavu griež biezās šķēlēs.

Šeit esmu izmantojusi savas kulinārās autoritātes, izcilas gardēdes un virtuves burves Birutas Ozolas recepti, kas bija publicēta laikrakstā “Diena” 2004. gadā.  Oriģinālo recepti drusku modificēju – palielināju cukini īpatsvaru un uz pusi samazināju cukuru. Vienalga, sanāca labi 🙂

12 komentārs

  1. Elza

    Es savu cukīni maizes recepti atvedu no Šveices.Garšigi.
    Mana recepte nedaudz atšķiras ar vielu daudzumu:
    3 olas
    1 tase eļļa
    2 tases cukura
    3 tases milti
    1 tējk.sāls
    2 tases rīvētu cukīnī
    2 tases valriekstu(sagriež)
    3 tējk.kanēlis
    3 tējk.cukura vanilīns
    1/4 no tējk.cepamo pulv.

  2. Krista>Elzai

    Paldies par versiju! Izklausās ļoti daudz cukura 🙂 Vai ar “tase” domāta amerikāņu mērvienība “cup”? Es parasti visus daudzumus cenšos pārrēķināt LV lietotās mērvienībās, lai ērtāk.

  3. Elza

    Jā,cukuru var arī nedaudz samazināt un “tase”ir amerikāņu “cup”,bet
    tases mērvienība ir ērta ar to,ka var paņemt jebkura lieluma.
    Paldies par saldējuma receptēm,šodien gatavošu mango saldējumu.
    Melleņu bija lielisks.

  4. Vija

    Sanāca garšīga. Tikai tā mīkla man sanāca tāda ne pārāk “lejama” 🙂
    un es izrāvu kādas 10 min ātrāk laukā.

  5. Krista>Vijai

    Nu, šitā mīkla tiešām ir diezgan bieza, tas ir fakts! Ceru, ka izcepās līdz galam, jo mīkla tāda diezgan blīva un no virsas nevar pateikt, gatavs vai nē. Es cepu visas 50 minūtes. Prieks, ka garšoja!

  6. Aija

    Pierīvēju pacietu pāraugušu kabaci. Iznāca ļoti garšīgi un arī labs izskats sagrieztai maizei. Izcili izskatās tā brūnā krāsa, ko laikam dod brūnais cukurs. Es liku cukurniedru cukuru, bet tas ir padārgs. Vai kāds ir licis balto cukuru brūnā vietā? Domāju, ka maizes garšu tas neizmainītu, bet izskatu gan.

  7. Ella

    Aija, jā, ar balto cukuru arī ne vainas. Man maize sanāca diezgan tumša tāpat, nekad neņemtu gaišās rozīnes, piemēram, jo tās man negaršo, tad vēl, mājās bija tikai brendijs, mazliet vairāk kanēļa (pēc manas garšas), un esmu pat ļoti apmierināta ar rezultātu.

  8. Liene

    Tikko uzcepu, viss ideāli, tomēr manas mājas saldummīlim šķiet, ka tā varētu būt arī saldāka.

  9. Ārija

    Vai cukini vietā ķirbis derētu?

  10. Antuanete

    Paldies par recepti, izcepu pa divi lāgi un visiem ļoti garšoja!

  11. Vija

    šī ir lieliska maizīte – tik aromātiska un koša! un ļoti garšīga. Mans pēdējais updeits – 1/3 daļu riekstu aizstāju ar ķirbju sēklām un rozīnes mērcēju melnajā balzāmā.

  12. Anna

    Negribēju saldu maizi,tādēļ nepievienoju rozīnes,kanēli, samazināju cukuru, toties kabaci 2x vairāk. Pasaka! 🙂

Submit a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂


Jaunākie komentāri