Lielisks veids, kā izmantot šīgada cukini un visu veidu kabaču pārprodukciju!
Vielas:
100 g rozīņu
apmēram 100 ml rums (var lietot arī konjaku vai viskiju)
350 g cukīni vai kabači, sarīvēti uz rupjas rīves
300 g miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
1 tējkarote sodas
1/2 tējkarote kanēļa
2 olas
150 ml neitrālas augu eļļas (piemēram, vīnogu kauliņu)
100g gaišbrūnā cukura
150 g rupji sakapātu pekanriekstu vai valriekstu kodolu
no 1/2 citrona norīvēta miziņa
sviests panans ietaukošanai
Gatavot:
Rozīnes aplej ar rumu un atstāj ievilkties. Pannu ar noņemamām malām (es lietoju 22×22 cm kvadrātveida formu) izklāj ar cepampapīru un iesviesto malas. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
Lielā bļodā ar mikseri saputo olas ar cukuru, pievieno eļļu, atkal saputo. Miltiem pievieno cepamo pulveri, sodu un kanēli, un tos pa daļām iesijā klāt olām, rūpīgi izcilājot. Iemaisa klāt rīvēto cukini, nospiestas rozīnes, riekstus, citrona miziņu un visu labi samaisa. Lej formā, izlīdzina virsu un liek krāsnī cepties 50 minūtes. Gatavu griež biezās šķēlēs.
Šeit esmu izmantojusi savas kulinārās autoritātes, izcilas gardēdes un virtuves burves Birutas Ozolas recepti, kas bija publicēta laikrakstā “Diena” 2004. gadā. Oriģinālo recepti drusku modificēju – palielināju cukini īpatsvaru un uz pusi samazināju cukuru. Vienalga, sanāca labi 🙂
Es savu cukīni maizes recepti atvedu no Šveices.Garšigi.
Mana recepte nedaudz atšķiras ar vielu daudzumu:
3 olas
1 tase eļļa
2 tases cukura
3 tases milti
1 tējk.sāls
2 tases rīvētu cukīnī
2 tases valriekstu(sagriež)
3 tējk.kanēlis
3 tējk.cukura vanilīns
1/4 no tējk.cepamo pulv.
Paldies par versiju! Izklausās ļoti daudz cukura 🙂 Vai ar “tase” domāta amerikāņu mērvienība “cup”? Es parasti visus daudzumus cenšos pārrēķināt LV lietotās mērvienībās, lai ērtāk.
Jā,cukuru var arī nedaudz samazināt un “tase”ir amerikāņu “cup”,bet
tases mērvienība ir ērta ar to,ka var paņemt jebkura lieluma.
Paldies par saldējuma receptēm,šodien gatavošu mango saldējumu.
Melleņu bija lielisks.
Sanāca garšīga. Tikai tā mīkla man sanāca tāda ne pārāk “lejama” 🙂
un es izrāvu kādas 10 min ātrāk laukā.
Nu, šitā mīkla tiešām ir diezgan bieza, tas ir fakts! Ceru, ka izcepās līdz galam, jo mīkla tāda diezgan blīva un no virsas nevar pateikt, gatavs vai nē. Es cepu visas 50 minūtes. Prieks, ka garšoja!
Pierīvēju pacietu pāraugušu kabaci. Iznāca ļoti garšīgi un arī labs izskats sagrieztai maizei. Izcili izskatās tā brūnā krāsa, ko laikam dod brūnais cukurs. Es liku cukurniedru cukuru, bet tas ir padārgs. Vai kāds ir licis balto cukuru brūnā vietā? Domāju, ka maizes garšu tas neizmainītu, bet izskatu gan.
Aija, jā, ar balto cukuru arī ne vainas. Man maize sanāca diezgan tumša tāpat, nekad neņemtu gaišās rozīnes, piemēram, jo tās man negaršo, tad vēl, mājās bija tikai brendijs, mazliet vairāk kanēļa (pēc manas garšas), un esmu pat ļoti apmierināta ar rezultātu.
Tikko uzcepu, viss ideāli, tomēr manas mājas saldummīlim šķiet, ka tā varētu būt arī saldāka.
Vai cukini vietā ķirbis derētu?
Paldies par recepti, izcepu pa divi lāgi un visiem ļoti garšoja!
šī ir lieliska maizīte – tik aromātiska un koša! un ļoti garšīga. Mans pēdējais updeits – 1/3 daļu riekstu aizstāju ar ķirbju sēklām un rozīnes mērcēju melnajā balzāmā.
Negribēju saldu maizi,tādēļ nepievienoju rozīnes,kanēli, samazināju cukuru, toties kabaci 2x vairāk. Pasaka! 🙂