Sautēti spināti

Jūn 19, 2010 | Dārzeņi, Receptes | 2 comments

Vielas:
Svaigas spinātu lapas, liela kaudze, jo sautējot tās saplok
Olīveļļa, sviests cepšanai
Sāls un pipari pēc garšas
Gatavot:
Spinātus pārlasa un rūpīgi nomazgā aukstā ūdenī, jo to lapu krokās mēdz aizķerties smiltis. Nosusina. Lielā pannā vai katliņā uzkarsē šļuku olīveļļas, iemet sviesta piciņu, krāmē iekšā spinātus un uz vidēji lielas uguns sautē pāris minūtes, visu laiku maisot/ izcilājot tā, lai lapas vienmērīgi saplok un sautējas ūdenī, kas izdalīsies no spinātiem. Beigās uzkaisa sāli in piparus. Pasniedz kā piedevu pie vārītiem kartupeļiem un/vai gaļas ēdieniem.
Vēl viens mans iecienīts spinātu gatavošanas veids ir jaunas spinātu lapiņas uzlikt virsū tikko vārītiem, nokāstiem un nosusinātiem kartupeļiem katlā, kam uzlikts vāks. Karstajos garaiņos spināti notvaicēsies pāris minūtēs, un tos var ņemt un pasniegt kopā ar kartupeļiem.

2 komentāru

  1. Andra

    Es mēdzu apsautēt tikai mazā sviestiņā un ar pavisam niecīgu drusciņu ķiploka. Bet tā jau gaumes lieta.

  2. finese

    Ljoti garsiigi ir ja pielej ‘sljuku’ saldo kreejumu, var arii muskatriekstu pieriiveet, njamm. Perfekti iet kopaa ar kaadu balto zivi:).

Submit a Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂


Jaunākie komentāri