Torta Caprese

Apr 2, 2011 | Kūkas, Receptes

Burvīga šokolādes kūka, viegla kā pūka, nekādu miltu vai taukvielu, veikli un vienkārši uzcepama!

Vielas:

5 olas
175 g mandeļu miltu
200 g kvalitatīvas tumšās šokolādes
100 g cukura
ēdamkarote neitrālas augu eļļas formas iesmērēšanai

glazūrai: 1 citrona sula, pāris ēdamkarotes pūdercukura

Gatavot:

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Kūkas formu (esmu lietojusi apaļu 24 cm diametra un kvadrātveida, kur mala 23 cm) izklāj ar cepampapīru un viegli ieeļļo gan papīru, gan malas.

Šokolādi ar elektrisku smalcinātāju sasmalcina līdz rupjas rīvmaizes konsistencei vai sarīvē. Olas ar cukuru puto kā biskvītam – līdz gaišas un vairākkārt palielinājušās apjomā. Pa daļām iecilā mandeļu miltus un šokolādi, visu kārtīgi izmaisa (neputo!). Lej formā un cep pusstundu.

Man ļoti patīk šokolādes saldumu papildināt ar ko šokējoši skābu, tāpēc es šo kūku parasti glazēju: bļodiņā ar putuslotiņu sakuļ citrona sulu, pakāpeniski pievienojot tik daudz pūdercukura, līdz veidojas pašķidra glazūra, ko ar pīrāgu smērējamo otiņu pārsmērē pāri atdzisušai kūkai. Kopš man aug meita, esmu ieviesusi vēl dažas variācijas – glazūrai pievienoju pārtikas krāsvielu un beigās ļauju Elzai kūku apkaisīt ar krāsainajiem cukura krikumiem.

Caprese tik tiešām nāk no Kapri salas un šo kūku tradicionāli cep ar smalcinātām mandelēm vai valriekstiem miltu vietā. Visas šīs tortes receptes, ko man gadījies skatīt, ietver kādas nebūt taukvielas, galvenokārt sviestu – izņemot vienu, ko atradu mājās izkopētu no kāda žurnāla, un nu drusku uzlabotu piedāvāju jums! Ja vēlaties samaitāt kūkas lieso dabu, pasniedziet to ar putukrējumu vai vaniļas saldējumu – noteikti būs ļoti garšīgi.

 

*kad šo recepti publicēju pirms vairākiem gadiem, mandeļu milti vēl nebija veikalos nopērkami, tāpēc toreiz izmantoju mandeles, ko pati smalcināju. kopš mandeļu miltus var nopirkt gandrīz visos labos pārtikas veikalos, lietoju tos un aicinu jūs darīt tāpat.




Ēdiena gatavošana ir dzīvības turpināšanai vitāli nepieciešama funkcija, kur prieku sniedz gan process, gan rezultāts. To var izbaudīt ar acīm, garšu, tausti, smaržu un citām maņām. Tas ir veids kā iepazīt citas kultūras. Tā ir pārsteigumu pilna radoša nodarbe, kurā dalīties ar mīļoto cilvēku. Vārdu sakot, gluži kā sekss 🙂


Jaunākie komentāri