Šī recepte ir mashup no sacepuma, ko reiz baudīju pie draugiem Rutas un Stefana Burkānciemā (viņi taisa un tirgo kazas, govspiena u.c. dievīgus sierus), grieķu salātiem un pildītajiem pipariem. Taisīju tos kā piedevu iedomātām grilballītēm, ko kādreiz pavisam drīz atkal rīkošu!
Vielas:
Paprika, sarkana un/vai dzeltena
Tomāti, vienalga kādi
Sarkanie sīpoli
Citi dārzeņi pēc izvēles vai pieejamības – derēs, piem. fenhelis, bet saknes īsti nē, jo tām jācepas ilgāk
Ķiploka galviņa
Kvalitatīvs Fetas siers
Svaigs timiāns un/vai kaltēta raudene
Olīveļļa
Šļuka baltvīna, nav obligāti
Pasniegšanai – svaigs baziliks un malti melnie pipari
Gatavot:
Cepamtrauku (es lietoju karstumizturīgu keramikas trauku ar malām, bet noteikti var ņemt arī vienkārši krāsns plāti/pannu, kas izklāta ar cepampapīru) iesmērē ar olīveļļu. Tur liek nomazgātus un lielos gabalos sagrieztus dārzeņus (tomātus atstāj veselus), daivās sadalītu ķiploku, pa virsu – biezās, lielās šķēlēs sagrieztu Fetas sieru. Sasprauž vidū timiāna zarus, apkaisa ar raudeni. Krāsni uzkarsē līdz 180 C.
Visu viegli aplaista ar olīveļļu (nenoslīcina!) un drusku baltvīna. Liek krāsnī uz vismaz 45 minūtēm, tad var atstāt izslēgtā režīmā, lai silts, kamēr gaļa nāk gatava. Cepšanas pakāpe ir atkarīga no jūsu vēlmēm un krāsns dabas! Pasniedzot jādod iespēja uzmalt svaigus melnos piparus un/vai uzplūkāt baziliku!
0 Comments